افراد زمانی که وارد دنیای ارزهای دیجیتال (ویکی پدیا) میشوند اکثرا با بیت کوین شروع به آشنایی این مقوله کرده اند، اما با گذشت زمان و کسب تجربه در عرصه ارزهای دیجیتال (کریپتوکارنسی چیست؟) می توان دریافت که رمز ارزها و راههای دیگری برای پیشرفت به غیر از بیت کوین هم وجود دارد. این مقاله قصد دارد شما را با اتریوم دومین رمز ارز قدرتمند که با تفاوت های خود نسبت به بیت کوین جایگاه خود را میان ارزهای دیجیتال تثبیت کرده است آشنا سازد.
در ادامه اول از همه به تاریخچه اتریوم و اتفاقاتی که برایش افتاده نگاهی مختصر می اندازیم و موضوع مهم بعدی آشنایی با تفاوت های این ارز دیجیتال با بیت کوین هست که به آن هم اشاره ای می کنیم. بعد از آن هم به کاربرد ها و توضیح چگونگی کار پلتفرم اتریوم و استخراج (استخراج (Mining) چیست؟) و بدست آوردن آن می پردازیم.
چگونگی پیدایش و پدیدآورنده
اتریوم ابتدا در سال ۲۰۱۳ میلادی توسط فردی به نام ویتالیک بوترین (Vitalik Buterin) در یک وایت پیپر با هدف ساخت برنامه های کاربردی غیر متمرکز معرفی شد.
ویتالیک بوترین یک پژوهشگر در حوزه ارزهای دیجیتال است او همچنین در عرصه برنامه نویسی هم فعالیت دارد و بنیانگذار مجله بیت کوین است. او ملیتی روسی-کانادایی دارد.
بوترین بر این باور بود که بیت کوین نیاز به یک زبان اسکریپت نویسی برای توسعه برنامه های کاربردی دارد که ایده او مورد قبول جامعه برنامه نویسی و توسعه دهندگان بیت کوین قرار نگرفت.
درنتیجه او خود تصمیم به توسعه و عرضه رمزارز مختص به خود کرد. در نهایت در سال ۲۰۱۵ این شبکه شروع به کار خود کرد و اتریوم ایجاد شد.
رویداد دائو
در هفدهم ژوئن سال ۲۰۱۶ هکر ها با استفاده از یک نقص موجود در نرم افزاری که توسط سازمان دائو طراحی شده بود، موفق شدند ۵۰ میلیون دلار اتر را به سرقت ببرند. همانطور که در دوره آموزش رایگان ارزهای دیجیتال تیم خبر چین نیز اشاره شد این حادثه باعث یک هارد فورک در بلاک چین اتریوم شد و پلتفرم اتریوم به دو بلاکچین مجزا مبدل شد.
رویداد هارد فورک زمانی رخ می دهد که بر سر یک به روزرسانی میان برنامه نویسان یک رمزارز اختلاف به وجود بیاید، یکی از دلایل هارد فورک ایمن سازی بهتر شبکه است. هارد فورک گاهی باعث به وجود آمدن و تولد یک ارز جدید میشود. به عنوان مثال اتریوم کلاسیک هارد فورکی از اتریوم و بیت کوین کش هارد فورکی از بیت کوین است.
بلاک چینی که توسط هکر ها از آن دزدی شده بود به نام اتریوم کلاسیک(ETC) و جدید با عنوان اتریوم(ETH) به فعالیت خود ادامه دادند.
ریشه کلمه
ویتالیک بوترین پس از مطالعه مقاله ای در ویکی پدیا که راجع به عناصر و ادبیات داستانی علمی بود، نام اتریوم را برای رمز ارز خود انتخاب کرد. او همچنین می گوید: "فوراً فهمیدم که این نام را از سایر اسامی موجود بیشتر دوست دارم من فکر میکنم اتریوم حقیقتاً تلفظ خوبی دارد و کلمه اتر را نیز در دل خود دارد که به یک مدیوم نامرئی فرضی اشاره دارد که در جهان نفوذ میکند و به نور امکان سفر می دهد."
اتریوم چیست و چه تفاوت ها و شباهت هایی با بیت کوین دارد
برای درک بهتر این قسمت بهتر است که اطلاعاتی در مورد بلاکچین ها و طرز کارشان را مطالعه کرده باشید.
اتریوم چیست؟
اگر بخواهیم با یک زبان ساده به مفهوم اتریوم بپردازیم می توانیم بگویم که اتریوم یک پلتفرم آزاد مبتنی بر فناوری بلاک چین است که توسعه دهندگانِ آن را قادر می سازد تا برنامه های غیر متمرکز خود را را روی آن پیاده سازی کنند.
با خواندن خط اول متن بالا شاید این فکر به ذهن تان بیاید که اتریوم شبیه به بیت کوین است، این سخن هم درست است هم اشتباه. زیرا اتریوم با وجود شباهت هایی که با بیت کوین دارد تفاوتهای بزرگی هم ایجاد کرده است که می تواند برتری هایی نسبت به بیت کوین را برای خود به ارمغان بیاورد در این بخش به شباهت ها و تفاوت های این دو ارز دیجیتال میپردازیم.
شباهت ها
برای شباهت های میان بیت کوین و اتریوم می توان گفت هر دوی آنها از بلاک چین استفاده می کنند اما نحوه استفاده و کاربرد بلاک چین ها برای هر کدام از این دو رمز ارز متفاوت است.
می توان گفت هر دوی این رمز ارزها قابل استخراج هستند اما تفاوت هایی میان استخراج این دو وجود دارد که در که در قسمت تفاوتها به آن می پردازیم.
در آخر می شود به این نتیجه رسید که درست است این دو رمزارز از لحاظ ظاهری با هم شباهت هایی دارند اما از لحاظ کاربرد و نحوه کار کاملاً با هم متفاوت هستند.
تفاوت ها
اولین تفاوت میان بیت کوین و اتریوم در سال ساخت این دو است. بیت کوین در سال ۲۰۰۸ به وجود آمد اما اتریوم در سال ۲۰۱۵ به دنیای ارزهای دیجیتال وارد شد.
بیت کوین توسط فردی ناشناس یا افرادی ناشناس با نام مستعار ساتوشی ناکاموتو ایجاد و معرفی شد و تا به امروز هویت این افراد همچنان ناشناس باقی مانده است. این در حالی است که منبع پیدایش و سازندگان اتریوم معلوم هستند.
بیت کوین صرفاً برای جایگزینی پول با سیستم پرداخت آنلاین بدون واسطه ایجاد شد. اما اتریوم بیشتر به عنوان یک بستر برای اجرای قرارداد های هوشمند، راه اندازی توکن های جدید و برگزاری ICO ها (عرضه اولیه کوین) مورد استفاده قرار می گیرد.
عرضه اولیه کوین راهی است برای ورود ارزهای دیجیتال جدید به بازار که شرکت ها برای جذب سرمایه گذار رمزارز های خود را با یک قیمت اولیه وارد بازار میکنند.
بیت کوین و اتریوم قابل استخراج هستند با این تفاوت که از بیت کوین فقط ۲۱ میلیون واحد وجود دارد اما در اتریوم چنین محدودیتی وجود ندارد.
زمان تکمیل یک بلاک ارتباط مستقیمی با زمان تایید تراکنش دارد در اتریوم حدود ۱۴ ثانیه طول می کشد تا یک بلاک کامل شود، در بیت کوین این زمان حداقل ۱۰ دقیقه طول می کشد. در نتیجه سرعت عمل اتریوم بیشتر از بیت کوین است.
تفاوت های دیگری هم میان این دو وجود دارد اما تفاوت های ذکر شده از مهمترین آن ها بودند.
کاربرد های اتریوم با کلیک بر روی همین لینک
- ۰۰/۰۲/۲۶